From the Air – Laurie Anderson

Hvis Bob Dylan var som en gammel synder, der blev taget til nåde, så var Laurie Anderson til gengæld et helt ubeskrevet blad for mig til trods for, at hendes bagkatalog rækker helt tilbage til først i firserne. Jeg opdagede hende ved et tilfælde en tidlig aften på en af de sidste varme sommerdage, hvor jeg cyklede rundt ude ved Utterslev Mose. Hun sang sammen med Peter Gabriel på sangen ’This is the Picture’, og jeg kunne ikke komme mig over hendes på en gang bløde vokal og distinkte rytmiske klarhed. Det føltes som at finde en skat oppe på loftet at kaste sig over hendes oeuvre. Den er et mylder af kreative udladninger, hvoraf musik kun fylder en del. Af samme grund kalder hun sig multi-media artist, fordi betegnelsen åbner lige hvad det skal være. Hun danser også godt, og har et skarpt visuelt blik (hvilket var det hun slog sit navn fast med på New Yorks kunstscene i slutningen af halvfjerdserne).

Midt i det hele ser jeg min datter i hende. Ikke kun for at det er de samme interesser, som Mille plejer. Det er snarere noget med blikket og attituden. Noget der giver en fornemmelsen af, at den måde de oplever verden på har mere dybde, end det man selv får ud af den. Den slags mennesker vil man gerne have tæt på sig i sit liv, så man kan øve sig i at se verden med deres øjne.

’From the Air’ er en af de mere flabede sange fra debut-albummet ’Big Science’. Andersons vokal er stadig blød, men har samtidig en snert af noget vrængende over sig, som passer godt til teksten om en flykaptajn, der ikke lyder alt for nedtrykt over at fortælle passagererne, at flyet er på vej ned.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s